Стабилизация в обществените нагласи през юли, това е изводът на

...
 Стабилизация в обществените нагласи през юли, това е изводът на
Коментари Харесай

Евелина Славкова, „Тренд“: Кабинетът „Денков“ изглежда все по-приемлив

 

Стабилизация в публичните настройки през юли, това е изводът на социолозите от организация „ Тренд “ след най-новото им проучване по поръчка на „ 24 часа “ измежду 1001 пълнолетни българи в цялата страна сред 4 и 11 юли.

 

Работата на Министерския съвет се прави оценка по-положително измежду интервюираните – 22% имат позитивно отношение. На противоположното мнение са 64%. 14 % не могат да дефинират

 

 

„ Това държавно управление наподобява все по-приемливо – над 50% от българското общество не желае предварителни избори, тъй като са възприели този модел, който беше конструиран “, разяснява в предаването „ Тази заран “ по btv социологът Евелина Славкова от „ Тренд “.

 

 

Тя направи уточнението, че симпатизантите на ПП-ДБ в доста по-голяма степен поддържат кабинета „ Денков “, до момента в който при електората на ГЕРБ е 50:50.

 

Относно работата на Народното събрание данните са красноречиви – 77% имат негативна оценка. Положително настроени към депутатите са 14%, а 9% са с неутрална позиция.

 

 

 Снимка: btvnovinite.bg

 

Президентът обичайно е с максимален дял позитивна оценка – 37%. Отрицателна оценка за Румен Радев слагат 51%. Неутрални са 12%.
Социолозите попитаха и за кого бихте дали своят вот, в случай че през днешния ден се организираха парламентарни избори. 24,8% от гласуващите биха избрали ГЕРБ-СДС.

 

 Снимка: btvnovinite.bg

 

Коалицията ПП-ДБ получава поддръжка от 19,1%. Подредбата по отношение на последния избор за Народно заседание се резервира – „ Възраждане “ – 15,5%, Движение за права и свободи - 13,7%, Българска социалистическа партия – 8,6%. „ ИТН “ би получила 4% от деклариралите, че ще гласоподават.

 

Източник bTV

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР